Korisne informacije

Postupak kod smrtnog slučaja

05.02.2024. Nastanak smrtnog slučaja u kući ili stanu, u bolnici i u domu umirovljenika

Nastanak smrtnog slučaja u kući ili stanu

Za područje Jastrebarskog nazvati 6281-111 , prijaviti smrtni slučaj radi 
dolaska mrtvozornika.
Ukoliko postoji, pripremiti medicinsku dokumentaciju radi lakšeg utvrđivanja uzroka smrti, te izdavanja potrebne dokumentacije / potvrda o smrti, prijava činjenice smrti i dozvole za ukop ili sprovodnice / potrebne za preuzimanje i prijevoz pokojnika u mrtvačnicu groblja gdje se preminula osoba ukapa.

Kontaktirati Pogrebnika radi prijevoza pokojnika u mrtvačnicu groblja na kojem će se preminula osoba ukopati.

Ukoliko se smrtni slučaj dogodio u poslijepodnevnim satima, sljedeći radni dan od 07:00 do 15:00 h javiti se u Upravu groblja "Groblja Jastrebarsko d.o.o" Antuna MIhanovića 14, (obvezno ponijeti osobne dokumente, podatke o grobnom mjestu na kojem će se preminula osoba ukopati i osobne dokumente preminule osobe) radi ugovaranja ukopa i utvrđivanja mjesta ukopa.

Ukoliko želite vjersku ceremoniju ispraćaja dogovor za istu obaviti nakon ugovorenog termina ukopa u Upravi groblja.

Nastanak smrtnog slučaja u bolnici


Osoblje bolnice obavještava obitelj o smrtnom slučaju, te priprema potrebnu dokumentaciju. Obitelj u mrtvačnicu bolnice dostavlja odjeću za oblačenje preminule osobe i rješava potrebnu dokumentaciju na odjelu /otpusno pismo, zahtjev za oslobađanje od obdukcije i dr..

Kontaktirati Pogrebnika radi prijevoza preminule osobe u mrtvačnicu groblja na kojem će se umrla osoba ukopati.

Tijekom istog ili sljedeći radni dan od 07:00 do 15:00 h  javiti se u Upravu groblja " Groblja Jastrebarsko d.o.o" Antuna MIhanovića 14, (obvezno ponijeti osobne dokumente, podatke o grobnom mjestu na kojem će se preminula osoba ukopati i osobne dokumente preminule osobe) radi ugovaranja ukopa i utvrđivanja mjesta ukopa.

Ukoliko želite vjersku ceremoniju ispraćaja dogovor za istu obaviti nakon ugovorenog termina ukopa u Upravi groblja.


Nastanak smrtnog slučaja u domu umirovljenika

Osoblje doma obavještava obitelj o nastanku smrtnog slučaja, te mrtvozornika radi izdavanja dokumentacije za prijevoz i ukop umrle osobe.

Kontaktirati  Pogrebnika radi prijevoza umrle osobe u mrtvačnicu groblja na kojem će se umrla osoba ukopati.

Ukoliko se smrtni slučaj dogodio u poslijepodnevnim satima, sljedeći radni dan od 07:00 do 15:00 h  javiti se u Upravu groblja "Groblja Jastrebarsko d.o.o" Antuna MIhanovića 14, (obvezno ponijeti osobne dokumente, podatke o grobnom mjestu na kojem će se preminula osoba ukopati i osobne dokumente preminule osobe) radi ugovaranja ukopa i utvrđivanja mjesta ukopa.

Ukoliko želite vjersku ceremoniju ispraćaja dogovor za istu obaviti nakon ugovorenog termina ukopa u Upravi groblja.

Raspored ukopa

Prijedlozi i primjedbe

Imate pitanje, prijedlog ili kritiku? Niste saznali željenu informaciju? Pišite nam, javit ćemo vam se u najkraćem mogućem roku.

evolare group